Iaurt facut in casa












Ingrediente :
daca facem pentru prima data 150 gr smantana
daca facem de ceva vreme, 150 gr din iaurutl facut anterior.
600 ml lapte .








Laptele il fierbem la foc mic, dupa ce da in colocot , il lasam la fiert cel putin 10 minute. Laptele se lasa apoi să se răcească până la 45°C
Intr-un borcan punem smantata sau iaurutl si turnam peste laptele cald. Punem capacul si lasam la cald.Eu acuma iarna il tin pe calorifer . Acesta fiind foarte cald, iaurtul e gata in cateva ore (4-5 ore ). Se vede cand e inchegat . Cu cat se lasa mai mult la cald cu atat va fi mai acru. Deci daca dorim un iaurt nu foarte acru il lasa putin, daca dorim un iaurt acru lasam mai mult timp la cald.




Iaurtul se poate pastra in frigider , timp de cateva zile.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu